Mathew Mert YAZAR

Yaratıcı Drama Eğitmeni

MA, Mert M Yazar lisans ve yüksek lisans eğitimlerini sırasıyla T.C. Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İlimler Akademisi, İngilizce İşletme Bölümü ve T.C. İstanbul Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm Tasarımı ve Yönetimi bölümlerinde tamamlamıştır.

2007 yılından bu yana staj için gittiği A.B.D.’nin Chicago şehrinde yaşayan Yazar, “Academic America” isimli Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı firmasını kurmuş, eş zamanlı olarak da okullarda yedek öğretmen olarak çalışmalarını sürdürmüştür. TESOL (Teaching English to Speakers Other Language) eğitiminin ardından yarı-zamanlı olarak çeşitli eğitim kurumlarında İngilizce öğretmenliği yapmaktadır.

Chicago Art and Design Center’da sanatsal aktivitelere katılan Yazar, Türkiye’de bulunan TEYSA (Terapi Yaşam ve Sanat Atölyesi)’nin kurucularındandır. TYSA bünyesinde kişisel ve grup atölye seansları barındıran, gerektiğinde profesyonel işbirliği ve destek sağlayan geniş bir sanatçı ve eğitimci platformudur. TYSA’da “İngilizce Konuşma Kulübü” adı altında eğitimlerine devam etmektedir.

İDSA (İstanbul Drama Sanat Akademisi)’da Yaratıcı Drama Liderliği eğitimini tamamlamış olan Yazar, halen İDSA’da Yaratıcı Liderlik Eğitimi Programında yarı-zamanlı asistanlık yapmakta ve Yaratıcı drama ve İngilizce dil eğitimini birlikte harmanlayarak “Anlıyorum ama konuşamıyorum” başlıklı projesiyle verdiği eğitimleri geliştirmeyi hedeflemektedir.

Türk ve A.B.D. vatandaşı ve Chicago Basın Kulübü üyesi olan Mert M. Yazar, eşi ve iki oğluyla yılın farklı zamanlarında İstanbul, Bodrum ve Chicago üçgeninde ikâmet etmektedir.

ALDIĞI EĞİTİMLER

  • İDSA İstanbul Drama Sanat Akademisi Yaratıcı Drama Eğitmenliği / Liderliği – 320

saat (2019)

  • “Doğaçlama Tiyatro ve Drama” Atölyesi, Kadir ÇEVİK, İstanbul Drama Sanat

Akademisi, 2019.

  • “Yaratıcı Drama ile Masal Tasarımı” Atölyesi, Selem KORAD BİRKİYE, İstanbul

Drama Sanat Akademisi, 2019.

  • “Nasıl ve Niçin Sanata Evet” Atölyesi, Tamer LEVENT, İstanbul Drama Sanat

Akademisi, 2019.

  • “Süreçsel Drama Yaklaşımı ve Temel Teknikler” Atölyesi, Ruken AKAR VURAL,

İstanbul Drama Sanat Akademisi, 2019.

  • “Yaratıcı Drama ile Tanışma” Atölyesi, Çağdaş Drama Derneği, İstanbul, 2016.